400 мл кокосово мляко
50 мл бял ром с аромат на кокос
170 г захар
120 г бисерен ориз
40 г кокосови стърготини
1/2 ч. л. канела
1 ванилия
за гарниране:
40 г кокосови стърготини
1/2 ч. л. канела за поръсване
Начин на приготвяне:
Оризът се залива с вода и се вари около 5 минути, отцежда се.
Кокосовото мляко се загрява на умерен огън със захарта, канелата, ванилията и алкохола.
Когато захарта се разтвори, се добавят отцеденият ориз и кокосовите стърготини. Готви се, докато оризът омекне.
Сместа се разпределя в чаши и се охлажда.
Поднася се със запечени на сух тиган кокосови стърготини и канела.
Още рецепти:
Двуцветен крем
Златно портокалово суфле
Крем карамел
Екзотичен крем с джинджифил