Млечен крем с натрошени ореховки

Меко, хрупкаво, лепкаво и сладко!

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

прясно мляко - 600 мл

жълтък - 3 броя 

нишесте - 4 с.л. 

захар - 2/3 ч.ч. 

ванилия - 1 бр.

масло - 50 гр 

орехи смлени - 50 гр 

ореховки (или 1 кутия) - 200 гр

Съвсем обикновеният ванилов крем с жълтъци се превръща в домашно сладкарско великолепие, когато го поднесете с натрошени ореховки. Меко, хрупкаво, лепкаво и сладко. Това е едно от многото лица на съвършенството!

Направете ваниловия крем толкова сладък, колкото ви харесва на вас. В списъка с продуктите по рецептата на Mate Kitchen сме посочили ориентировъчно количество захар, но то не е задължително, така че опитайте млякото и ако не ви е достатъчно, просто добавете още малко захар. Все пак не забравяйте, че ореховките са сладки, затова имайте едно наум, когато броите лъжиците.

Добра идея, когато правите млечен крем, е да го прецедите през цедка. Така можете да сте сигурни, че не са останали бучици и десертът ви ще бъде идеално гладък. И един малък трик – накрая, когато е готов, добавете бучка масло за блясък. По отношение на презентацията, можете да импровизирате. Ние избрахме да го поднесем в бурканчета, но тук можете да включите въображението си, за да бъде по-интересно. Важното е да сложите на дъното натрошени на едро ореховки и след като налеете черпак-два крем, да не пипате, а да оставите на гравитацията да свърши цялата работа. После ще трябва да изчакате да изстине и можете да нападате.

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

1. Кипнете млякото заедно със захарта.

2. Смесете жълтъците с нишестето и ванилията, добавете малко мляко и разбъркайте. Трябва да се получи гладка кашичка.

3. Изсипете я на тънка струя към врящото мляко. Бъркайте непрекъснато докато се сгъсти.

4. Оттеглете от котлона и оставете да поизстине, след което сложете маслото и бъркайте докато се разтопи и кремът стане хомогенен.

5. Натрошете ореховките, като оставите 6 цели за декорация.

6. Вземете стъклени чашки и на дъното на всяка сложете малко от натрошените ореховки.

7. Налейте малко от крема, отново сложете от ореховките и поръсете с орехи.

8. Налейте отново крем и сложете в хладилника да се стегнат.

9. При сервиране сложете по една ореховка във всяка чашка и поднесете.

Внимание: Съдържа орехи, жълтък, масло и прясно мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти