Минипайове с ягодов пълнеж

Наслада с бял шоколад

2.25 от общо 4 гласа
105 мин.
Необходими продукти

за тестото:
280 г пълнозърнесто брашно (+ за разточване)
150 г краве масло (меко)
50 г пудра захар
2 яйца
2 с. л. фини овесени ядки
1 ванилия
кристална захар за поръсване
за сладкото:
250 г ягоди
100 г захар
2 с. л. бренди
2 с. л. мед
1 щипка канела
за гарниране:
50 г бял шоколад

Начин на приготвяне:

Захарта и маслото се разбиват с миксер. Прибавят се ванилията, брашното, овесените ядки, едно яйце и отново се разбива. 

Тестото се увива в прозрачно фолио и се прибира в хладилник да стегне. Ягодите се режат на кубчета и се слагат в малка тенджера. Прибавят се медът, захарта, брендито и канелата. Варят се, докато се получи гъсто ягодово сладко. 

Тестото се разточва на кора върху набрашнен плот. Изрязват се правоъгълници, половината от тях се намазват със сладкото. Покриват се с другата половина, краищата се притискат с вилица, за да се залепят. 

По повърхността с нож се правят прорези, за да излиза парата по време на печене. Намазват се с разбито яйце и се поръсват с кристална захар. 

Пекат се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се. Украсява се с разтопен бял шоколад.

Прочетете още:

Как да съхраняваме ягоди за по-дълго

Вкусни кошнички с пресни ягоди

Шоколадов сладкиш с ягоди

Ягодов сладолед

Ароматен ягодов сироп

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти