250 г маскарпоне
300 мл пълномаслена течна сметана
2 ч.л. ванилов екстракт
4 с.л. пудра захар
125 мл кафе еспресо
6 с.л. бренди
12 бр. бишкоти
50 г млечен шоколад
Начин на приготвяне:
1. В купа сипете маскарпонето и го разбийте с помощта на тел, като постепенно добавяте течната сметана. Разбийте до гладкост и образуването на меки върхове. Добавете пудрата захар и ваниловия екстракт и разбъркайте.
2. В дълбока чиния сипете студеното кафе и добавете към него брендито.
3. Счупете на две половинки бишкотите. Потопете бишкотите в сместа от кафе и бренди. На дъното на стъклени купички поставете по две парченца бишкоти под формата на кръст и ги притиснете добре. Сипете крем с маскарпоне и поръсете малко фино настърган млечен шоколад. Поставете още 2 половинки бишкоти, а след това крем.
4. Поставете десертите в хладилник за 30 минути. Преди да сервирате поръсете мини тирамисуто с настърган шоколад.