За тестото:
165 г безсолно масло
10 г пудра захар
35 г фино смлени бадеми
1 яйце
щипка сол
90 г брашно (A)
215 г брашно (Б)
За пълнежа:
250 г конфитюр от малини
220 г пресни малини
За топинга:
4 яйца
140 г захар
225 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
1. За тестото с помощта на миксер разбийте маслото и пудрата захар до пухкавост. Добавете бадемовото брашно, яйцето, солта и брашното (А) и разбийте до хомогенност. Добавете останалото количество брашно (В) и щом се оформи топка тесто, спрете разбиването. Оформете тестото на диск и го увийте в прозрачно фолио. Поставете го в хладилник за 1 час.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. С помощта на рингчета (12 см) изрежете 12 кръгчета. Поставете 12 рингчета в тава, постлана с хартия за печене или използвайте малки форми за тартове с подвижно дъно. Поставете всяко кръгче тесто в рингче или формичка и го напаснете по дъното и стените. Поставете ринговете с тесто в хладилник, докато тестото се стегне. След това изрежете излишното тесто, поставете квадратно парче хартия за печене във всяка формичка и изсипете зърна суров боб или ориз. Печете "на сляпо" в предварително загрята фурна на 165 градуса 8-10 минути. Отстранете хартията и зърната и оставете тартовете да изстинат.
3. В купа сипете конфитюра от малини и пресните малини. Разбъркайте добре. Разпределете пълнежа във формичките.
4. За топинга разбийте яйцата и добавете към тях захарта и кокосовите стърготини. Разбъркайте добре. Разпределете топинга върху тартовете и печете отново 10-12 минути, на 165 градуса.
5. Сервирайте мини тартовете с малини и кокосов топинг, гарнирани с лъжица леко разбита заквасена сметана.