За тестото:
30 г безсолно масло със стайна температура
30 г пудра захар
30 г брашно
1 белтък
1.5 г канела
За крема:
250 г обезмаслено прясно мляко
1 пръчка канела
1 парче лимонова кора
3 жълтъка
50 г захар
15 г царевично нишесте
5 г брашно
25 г безсолно масло
За поръсване:
пудра захар
канела
Начин на приготвяне:
За тестото смесете в купа всички съставки и ги разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност, но не прекалено дълго. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 час.
За крема сипете в купа брашното, нишестето и захарта и ги разбъркайте. Добавете малко студено прясно мляко и разбъркайте до гладкост. Добавете жълтъците и разбъркайте до хомогенност. Останалото мляко сипете в тенджерка. Към него добавете резен лимонова кора и пръчка канела. Щом млякото е почти завряло, добавете сместа с жълтъците на струйка към него, при постоянно разбъркване. Бъркайте енерегично докато кремът се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте докато то се разтопи и кремът стане гладък и лъскав. Пресипете в стъклен плосък съд, покрийте с прозрачно фолио и охладете в хладилник.
Върху две силиконови подложки разстелете на много тънък слой тестото в правогълна форма, с помощта на палетен нож. Поставете подложките в тави и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 5 минути.
Разбъркайте охладения крем и го прехвърлете в пош с гладък накрайник. Шприцовайте топки крем върху шест правогълника. Поставете втори отгоре. Поръсете с тънък слой пудра захар и канела.
Други рецепти:
7 рецепти за постни десерти
Сурово брауни
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден
Рецепти само с три продукта
Брауни с червено цвекло
Здравословни, шоколадови бонбони