Меренг с горски плодове

Гостите ви ще са впечатлени

5 от общо 1 гласа
180 мин.
Необходими продукти

4 белтъка от свободно отглеждани кокошки

225 г захар

300 мл пълномаслена течна сметана

200 г пълномаслено кисело мляко

900 г малини и боровинки

пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Върху лист хартия начертайте два правоъгълника с размери 12х40 см. Обърнете хартията наобратно и застелете дъното на плоска тава с нея. Загрейте фурната на 100 градуса с вентилатор.

2. Разбийте белтъците с помощта на миксер до образуването на меки връхчета. Без да спирате разбиването, добавете захарта, лъжица по лъжица. Разбивайте до образуването на твърди връхчета и лъскавост на сместа. Пресипете меренга в пош/шприц с отвор с размер 1-1 1/2 см.

3. Запълнете правоъгълниците с меренг, като шприцовате линии отдолу нагоре и отгоре надолу. По краищата на всеки блат оформете малки целувчици. Печете блатовете 1 1/2 - 2 часа или докато те се отделят от тавата без да залепват. Изключете фурната и оставете вратата и отворена, докато блатовете изстинат.

4. В голяма купа разбийте сметаната с помощта на миксер до увеличаване на обема ѝ. Добавете киселото мляко и разбийте отново.

5. Поставете целувчените блатове един върху друг върху дълга дъска, увита в алуминиево фолио. Разпределете крема върху тях. След това подредете плодовете, като редувате малини и боровинки. Накрая поръсете обилно с пудра захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти