Необходими продукти
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
6 с. л. мед
2-3 с. л. канела
2 ч. л. сода за хляб
4 ч. ч. брашно
мармалад (или шоколад)
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти (без мармалада). Омесете меко тесто и го разточете с дебелина от около 0,5 см.
От тестото изрежете меденки (с форма по желание) и ги изпечете, до готовност, в предварително загрята на 150-180 градуса фурна.
Когато меденките се зачервят, се изваждат от фурната и се слепват две по две с мармалад (с шоколад или със сладко по ваш избор).
Прочетете още:
Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад