Необходими продукти:
100 мл глюкоза
200 г мед
100 мл олио
50 г пудра захар
500 г брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка канела
За глазурата:
100 г натурален шоколад
30 г краве масло
Начин на приготвяне:
В подходящ съд на слаб огън затоплете глюкозата, меда, олиото и пудрата захар, докато сместа стане хомогенна. Изсипете я в пресятото брашно, добавете содата, канелата и омесете меко и леко лепнещо тесто.
Разточете го на кора с дебелина 5 мм и изрежете кръгли бисквити. Наредете ги в тава върху хартия за печене и печете в умерена, предварително загрята, фурна, докато меденките покафенеят.
За глазурата разтопете в микровълнова печка или на водна баня начупеният на квадратчета шоколад заедно с маслото. Потопете едната половина на всяка меденка и наредете десертите върху решетка, за да се отцеди и стегне глазурата.
Меденки
Определено са ни от любимките
25668