Необходими продукти:
За сладките:
112 г меко масло
50 г пудра захар
120 г брашно
50 г пшенично нишесте
щипка сол
За крема:
1/2 ч. ч. крем сирене
1 ч. ч. сладко от мляко
3 големи супени лъжици меко масло
Начин на приготвяне:
В купа разбийте маслото със захарта на пухкав крем. Добавете брашното, нишестето, ванилията и солта. Омесете меко тесто, завийте го във фолио и оставете във фризера за 15 минути.
Разточете тестото с дебелина около 5 мм. Нарежете сладките във форма по ваш вкус. Печете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 15 минути. Краищата им трябва да порозовеят съвсем леко. Не чакайте да се зачервят изцяло, след изваждането от фурната ще се стегнат още.
За крема разбийте всички съставки с миксер, докато сместа стане пухкава и ефирна. Слепете напълно охладените масленки, поставете ги в плътно затворени кутии и ги консумирайте след няколко часа.