Масленки без глутен

Вкусни домашни сладки

5 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
125 гр. масло
½ ч.ч захар
1 яйце
1 ванилия
1,5 ч.ч. оризово брашно (или друго безглутеново брашно)
¼ ч.л. сода
¼ ч.л. бакпулвер
Щипка сол
Ядки или домашно сладко за гарниране

Начин на приготвяне:
Маслото сипваме в купата, в която ще бъркаме, добавяме захарта и внаилията, разбъркваме до кремообразна смес.

Слагаме яйцето, добавяме 1, 5 ч.ч оризово брашно. Към тази смес добавяме ¼ ч.л бакпулвер и ¼ ч.л. сода за хляб.

Включваме фурната на 180 градуса да загрява.

Омесваме меко тесто, от което правим малки топченца, като с върха на пръста правим малки вдлъбнатинки в тях – във всяка от тях слагаме лъжичка домашно сладко (вместо сладко може да се сложи ядка).

Печем 10-12 минути.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Вкусни сладки с шоколад

Бисквити от бадеми за закуска

Домашни бисквити

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти