Необходими продукти:
125 гр. масло
½ ч.ч захар
1 яйце
1 ванилия
1,5 ч.ч. оризово брашно (или друго безглутеново брашно)
¼ ч.л. сода
¼ ч.л. бакпулвер
Щипка сол
Ядки или домашно сладко за гарниране
Начин на приготвяне:
Маслото сипваме в купата, в която ще бъркаме, добавяме захарта и внаилията, разбъркваме до кремообразна смес.
Слагаме яйцето, добавяме 1, 5 ч.ч оризово брашно. Към тази смес добавяме ¼ ч.л бакпулвер и ¼ ч.л. сода за хляб.
Включваме фурната на 180 градуса да загрява.
Омесваме меко тесто, от което правим малки топченца, като с върха на пръста правим малки вдлъбнатинки в тях – във всяка от тях слагаме лъжичка домашно сладко (вместо сладко може да се сложи ядка).
Печем 10-12 минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: