6 цели пилешки бутчета
250 г кисело мляко
30 мл зехтин
3 скилидки чесън
1/2 лимон
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за подправката:
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. майоран
Начин на приготвяне:
Риганът, розмаринът, босилекът, мащерката, майоранът и пушеният пипер се смесват.
Киселото мляко се разбърква със стрития на паста чесън, лимоновия сок, зехтина, сол, черен пипер и миксът от подправки.
Бутчетата се мариноват в млечната смес за една нощ.
След това се подреждат в плитка тава върху пергаментова хартия и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 45 минути.
Поднасят се с накълцан магданоз и гарнитура по желание.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко