Необходими продукти:
4 яйца
1 п. бишкоти
200 г захар
1 с. л. сол
500 г маскарпоне
2 к.ч. кафе
30 г ликьор
200 г малини
какао - за украса
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците със солта.
Прибавете захар в купата с жълтъците и бъркайте до получаване на пухкава пяна. Смесете с маскарпоне и внимателно прибавете и белтъците.
Смесете кафето и ликьора и потопете всяка бишкота в него.
В подходящ със подредете ред бишкоти, крем и малини, повторете още 2-3 пъти.
Завършете с крем.
Оставете да стегне 2-3 часа. Поръсете с какао преди да сервирате.
Вижте как да приготвите и останалите компоненти от менюто на Маги Бадер във видеото.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Опитайте още предложения от „Черешката на тортата“:
"Лодки от цикория" по рецепта на Александра Богданска
От кухнята на Наталия Кобилкина: Нежни пилешки филенца
Рецептата на Гери Малкоданска за ароматна сьомга
Тортата на Тереза Маринова с бисквити, орехи и канела