Необходими продукти за 1 руло:
за блата:
125 г захар
4 яйца
125 г брашно
масло за намазване
пудра захар за поръсване
листа мента или джоджен за украса
за пълнежа:
200 г течна сметана
2–3 с. л. захар
250 г малини
Начин на приготвяне:
1. В подходяща купа се смесват захарта и яйцата за платката и се разбиват до разтопяването на захарта. Добавя се пресятото брашно и се бърка до хомогенизиране.
2. Плитка правоъгълна тава се намазва с масло и се облепва с хартия за печене. В нея се сипва сместа за блата, разпределя се равномерно и се пече 10–15 минути на 200–220 градуса. Оставя се да изстине и хартията се отстранява.
3. Пълнежът се приготвя, като сметаната и захарта се разбиват на сняг, прибавят се малините и хубаво се разбърква.
4. Върху изстиналия блат равномерно се разпределя пълнежът и внимателно се навива на руло. Поръсва се с пудра захар и се декорира с малини и пресни листа мента или джоджен.
И една рецепта за бананов пай:
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!