Малинови кифлички с горен белтък

Разкошни и на вид, и на вкус

5 от общо 1 гласа
100 мин.
Необходими продукти

За тестото:

450 г брашно за козунак

250 мл топло прясно мляко

60 г краве масло

7 г суха мая

2 с.л. захар

1 яйце

кората от 1 лимон

1 ванилия

1 щипка сол
 

За намазване:

300-400 г малиново сладко

50 г краве масло за формите

 

За белтъците:

3 белтъка (със стайна температура)

150 г захар

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете брашното със солта. Оформете кладенче, чукнете яйцето, настържете лимоновата кора и сипете ванилията.

2. В друга купа смесете млякото, маята, захарта и разтопеното масло. Разбъркайте добре сместа и я налейте към брашното.

3. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за около 1 час, покрито с фолио.

4. Разточете го на правоъгълна кора върху набрашнен плот и го намажете с малиново сладко. Навийте на руло и нарежете на парчета.

5. В гнездата на форма за мъфини поставете по малко парче хартия за печене и хубаво я намажете с разтопено масло. Поставете 12 кифлички в гнездатана формата за мъфини, а останалите подредете в тава върху хартия за печене, отново намазана с масло.

6. Оставете да втасат за 30–40 минути. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Охладете.

7. Разбийте белтъците със захар и когато станат на сняг, ги прехвърлете в пош. Сложете от сместа върху кифличките и минете с горелката, за да се карамелизира белтъкът.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти