За тестото:
450 г брашно за козунак
250 мл топло прясно мляко
60 г краве масло
7 г суха мая
2 с.л. захар
1 яйце
кората от 1 лимон
1 ванилия
1 щипка сол
За намазване:
300–400 г малиново сладко
50 г краве масло за формите
За белтъците:
3 белтъка (със стайна температура)
150 г захар
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете брашното със солта. Оформете кладенче, чукнете яйцето, настържете лимоновата кора и сипете ванилията.
2. В друга купа смесете млякото, маята, захарта и разтопеното масло. Разбъркайте добре сместа и я налейте към брашното.
3. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за около 1 час, покрито с фолио.
4. Разточете го на правоъгълна кора върху набрашнен плот и го намажете с малиново сладко. Навийте на руло и нарежете на парчета.
5. В гнездата на форма за мъфини поставете по малко парче хартия за печене и хубаво я намажете с разтопено масло. Поставете 12 кифлички в гнездата на формата за мъфини, а останалите подредете в тава върху хартия за печене, отново намазана с масло.
6. Оставете да втасат за 30–40 минути. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Охладете.
7. Разбийте белтъците със захар и когато станат на сняг, ги прехвърлете в пош. Сложете от сместа върху кифличките и минете с горелката, за да се карамелизира белтъкът.