750 прясно мляко
180 г захар
40 г царевично нишесте
1 с.л. розова вода
За ягодовия сос:
4 с.л. ягодов конфитюр
150 мл вода
100 г захар
1 с.л. розова вода
1 пръчка канела
сурови белени шамфъстъци за сервиране
Начин на приготвяне:
1. Пригответе млечния пудинг като в касерола загреете 650 мл от млякото със захарта. Другата част от млякото (студено) разбъркайте с розовата вода и нишестето.
2. Налейте нишестето към горещото мляко и бъркайте на котлона, докато кремът се сгъсти.
3. Разпределете в стъклени чаши и охладете.
4. За ягодовия сос в касерола изсипете ягодовия конфитюр, водата, пръчката канела, захарта, розовата вода и гответе на умерен огън, докато сместа се сгъсти. След това прецедете. Охладете преди да залеете с него крема.
5. Залейте крема с ягодовия сос и гарнирайте с накълцани ядки.