бутер тесто - 1 пакет
локум цветен - 2 кутии
олио за намазване на тавата
Тази рецепта на Mate Kitchen за локумки ще допадне на всички, които обичат да се глезят с такива сладкиши, но нямат време да приготвят дългия вариант с месенето на тесто и навиването на малките сладки.
Ние ви предлагаме бърза и също толкова вкусна алтернатива с бутер тесто. За по-малко от час ще имате вкусни локумки. Поръсете ги с ароматизирана с ванилия пудра захар и… воала!
Начин на приготвяне:
1. Нарежете бутер тестото на правоъгълници с размер 2 х 5 см.
2. Нарежете локума на четвъртинки и поставете по няколко парченца във всеки правоъгълник.
3. Завийте на панделка, като се стараете локумът да се падне в средата и да е покрит с тесто.
4. Наредете локумките в намазнена тава. За да си спестите миене, можете да покриете дъното на тавата с хартия за печене и да ги наредите върху нея.
5. Изпечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна докато се издуят и станат златисти. Отнема не повече от 15 минути.
6. Изчакайте да се охладят и подредете локумките в подходяща чиния. Наръсете ги с пудра захар и ги поднесете с топла напитка по ваш вкус.