Необходими продукти
- 350 г лед на кубчета
- 100 г захар
- 2 лимона, настъргана кора сок
- 100 г течна животинска сметана
- 1 белтък
- 50 г лимончело
- 50 мл газирана минерална вода
- листа мента за декорация
Начин на приготвяне:
Натрошете кубчета лед в блендера. Настържете кора от два лимона.
Добавете сока от лимоните в блендера заедно със 100 грама захар, едно яйце, 50 милилитра сметана, няколко лъжици лимонов ликьор и малко минерална вода. Бъркайте 2 минути, докато текстурата стане кремообразна. Сложете във фризера за 10-15 минути, за да стегне.
Вземете резен лимон и намажете ръба на широка чаша за шампанско. Потопете ръба в захар и сервирайте сорбето. Настържете кора от лимон и украсете с листа мента.
Сходни рецепти:
Двуцветен крем
Златно портокалово суфле
Крем карамел
Екзотичен крем с джинджифил