Лимонов тарт с малини

Свеж и неустоим летен десерт

0 от общо 0 гласа
150 мин.
Необходими продукти

За тестото:

175 г брашно

75 г студено масло

1 с.л. пудра захар

1 яйце от свободни кокошки

За пълнежа:

600 мл пълномаслена сметана

150 г захар

3 лимона, настъргана кора и сок

Допълнително:

пресни малини

пудра захар

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното, захарта и нарязаното на кубчета студено масло в кухненски робот. Разбъркайте докато се получат трохи. Добавете яйцето и разбъркайте отново.

2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете леко. Разточете го във формата на кръг. Прехвърлете го във форма с подвижно дъно (диаметър 20 см) и го притиснете добре по дъното и стените ѝ. Изрежете излишното тесто по краищата. Надупчете тестото с вилица. Постелете лист хартия за печене и върху нея изсипете зърна суров боб. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 15 минути. След това отстранете хартията и зърната боб и печете още 5-7 минути, до златисто. Оставете основата да изстине.

3. За лимоновия крем сипете течната сметана в тенджерка заедно с пудрата захар и фино настърганата лимонова кора. Разбърквайте докато захарта се разтопи. Щом сместа заври, дръпнете от огъня и оставете леко да изстине за около 5 минути. Добавете лимоновия сок и разбъркайте, докато кремът се сгъсти.

4. Изсипете крема върху основата. Поставете в хладилник за най-малко 4 часа или 1 нощ.

5. Преди поднасяне украсете лимоновия тарт с пресни малини и поръсете с пудра захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти