Лимонов кейк с полента

Гарниран с топка лимонов сладолед

1 от общо 2 гласа
70 мин.
Необходими продукти

250 г масло на стайна температура

300 г захар

180 г полента

300 г бадемово брашно

1 ч.л бакпулвер

1 шушулка ванилия или 1 ч.л. ванилов екстракт

5 яйца

3 органични лимона, настъргана кора

1 лимон, сок

30 мл лимончело

щипка сол

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

С помощта на миксер разбийте маслото, захарта, бакпулвера и ванилията до пухкавост.

Добавете бадемовото брашно и лимончелото. Разбъркайте с миксера. Добавете едно по едно яйцата, при непрекъснато разбъркване.

Настържете фино лимоновата кора и добавете лимоновия сок. Разбъркайте. Добавете бавно полентата, като разбърквате внимателно с шпатула. Накрая добавете щипка сол. Разбъркайте.

Намаслете дъното и стените на форма с пружина (диаметър 18 см). Изсипете сместа в нея. Печете в предварително загрята фурна на 160ºC 50 минути.

След като кейкът изстине, извадете го от формата и го поставете върху поднос. Нарежете на триъгълни парчета. Сервирайте парче лимонов кейк, поръсен с пудра захар и гарниран с топка лимонов сладолед и захаросани лимонови корички.

Още рецепти:

► Кекс с кестени и шоколад

 Кекс с шоколадова заливка

 Двойно шоколадов кекс с цял портокал

 Кекс с лимон и джинджифил

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти