Необходими продукти:
1 багета
300 г диня
175 г крем сирене
150 г краве сирене
150 мл животинска сметана
30 мл зехтин (студено пресован)
15 мл пастис (мастика, узо)
2 стръка мента
краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
Хлябът се нарязва на филийки.
Намазват се с масло и се запичат на грил тиган или във фурна.
Саламуреното сирене се настъргва на едро ренде и се разбърква с крем сиренето и пастиса. Към тях внимателно се прибавя и предварително разбита до пухкавост сметана.
Динята се почиства от кората и семките, нарязва се на малки кубчета и се разбърква с накълцаната мента.
Мусът от сирена се намазва върху препечения хляб, отгоре се слага по малко от динята, капва се зехтин и се сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Как да изберем перфектната сладка диня?
Как да си направим плодова пица