Необходими продукти:
за основата:
200 г чаени бисквити с масло
125 г краве масло
50 г захар
1 щипка сол
за крема:
5 нектарини
400 г сирене „Маскарпоне“
100 г пудра захар
200 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат и се разбъркват с маслото, захарта и солта.
Получените трохи се изсипват във форма с подвижно дъно, застлана с хартия за печене. Притискат се добре, така че да се получи кора, която се пече 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се оставя да се охлади.
Маскарпонето се разбива със захарта и ваниловата захар.
Сметаната се разбива на сняг и на два пъти се прибавя към маскарпонето.
Кремът се изсипва върху основата и се заглажда.
Нектарините се разполовяват. Костилките се махат и плодовете се нарязват на тънки филийки.
Подреждат се върху крема с овалната страна нагоре, като се започва от средата и се редят в кръгове, така че да заприличат на разлистено цвете.
Сладкишът се охлажда и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още рецепти за торта:
Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци