Летен десерт с нектарини и маскарпоне

Наслада за всички сетива

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
за основата:

200 г чаени бисквити с масло
125 г краве масло
50 г захар
1 щипка сол

за крема:
5 нектарини
400 г сирене „Маскарпоне“
100 г пудра захар
200 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар 

Начин на приготвяне:

Бисквитите се смилат и се разбъркват с маслото, захарта и солта.

Получените трохи се изсипват във форма с подвижно дъно, застлана с хартия за печене. Притискат се добре, така че да се получи кора, която се пече 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се оставя да се охлади.

Маскарпонето се разбива със захарта и ваниловата захар.

Сметаната се разбива на сняг и на два пъти се прибавя към маскарпонето.

Кремът се изсипва върху основата и се заглажда.

Нектарините се разполовяват. Костилките се махат и плодовете се нарязват на тънки филийки.

Подреждат се върху крема с овалната страна нагоре, като се започва от средата и се редят в кръгове, така че да заприличат на разлистено цвете.

Сладкишът се охлажда и се поднася.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още рецепти за торта:

Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти