Необходими продукти:
4 яйца
120 г. захар
120 г. брашно
1 пудинг с варене
1 ч. ч. сладкарска сметана
50-100 г. шоколад
Начин на приготвяне:
Разбйте жълтъците и захарта.
В друга купа разбъркайте енергично с миксер белтъците, не забравяйте да измиете бъркалките преди това.
С помощта на дървена лъжица или шпатула смесете белтъците и жълтъците.
Поетапно прибавете и пресятото брашно.
Печете до готовност на 180 градуса.
Разбийте сладкарската сметана и смесете със студеният пудинг. Добавете нарязания на парченца шоколад.
Разрежете готовия блат на 3, сиропирайте с компот по свой вкус и сглобете тортата.
Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още рецепти за торта:
Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци