Създадено за Passiflora

Лек ябълков сладкиш с кокосова захар

Поднесете с бита сметана или топка ванилов сладолед

2.33 от общо 3 гласа
60 мин.
Необходими продукти

брашно - 250 гр 

орехи - 70 гр 

кокосова захар Пасифлора - 2/3 ч.ч. 

кокосово масло - 1/2 ч.ч. 

яйца - 1 бр.

ябълки - 2 бр.

бакпулвер - 7 грама, 1 пакетче 

Малка следобедна глезотия с чаша от любимата ви кофеинова напитка – това е перфектната роля на този лек ябълков сладкиш. Хрупкав, с нежни парченца задушена ябълка и деликатния аромат на ванилия и карамел. Ще ви изненадаме, защото не сме добавяли никаква есенция в него. Цялото вълшебство идва от една непълна чаша кокосова захар “Пасифлора”. Решите ли да правите десерти, особено плодови, непременно опитайте с нея. Вкусът и уханието са божествени. С ябълките в този лек сладкиш се съчетаха по несравним начин.

За нас кокосова захар носи усещане за екзотика, но в районите на Южна и Югоизточна Азия тя е традиционен заместител на бялата захар. Там има много кокосови палми, а тази захар с великолепен карамелен цвят се извлича от ароматния нектар на цветовете на кокосовата палма. Той кристализира в малки гранули и… това е всичко. По-интересното е, че технологията на производство не се е променила от векове. За разлика от бялата захар, кокосовата има мирис. В нея ще усетите карамелени и ванилови нотки и това е напълно достатъчно да ароматизира сладкишите, които приготвяте. Ето защо в списъка с продукти за този чуден десерт няма да видите нито ванилия, нито канела, нито какъвто и да било добавен аромат.

Няма да сгрешите, ако поднесете изстиналия лек ябълков сладкиш с бита сметана или топка ванилов сладолед. Вкусовете се допълват чудесно, а контрастът между бялото на сладоледа и наситения карамелен цвят на десерта ще бъде впечатляващ.

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете кокосовата захар "Пасифлора", яйцето, разтопеното кокосово масло и бакпулвера и разбъркайте с миксер до хомогенност.

2. Прибавете брашното на 2-3 пъти и бъркайте докато се получи гъсто тесто.

3. Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на кубчета.

4. Сложете ябълките и орехите в тестото и разбъркайте внимателно.

5. Прехвърлете кексовата смес в квадратна тава 25/25см, покрита с хартия за печене.

6. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за около 30 минути.

Внимание: Съдържа яйца, орехи и брашно, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти