800 г ягоди (+ за украса)
700 г гъсто кисело мляко
10 г бурбонска ванилова захар
170 мл подсладено кондензирано мляко
30 мл бял ром с аромат на кокос
кората от 1 лайм
Начин на приготвяне:
Ягодите се почистват и се прибират във фризер, за да замръзнат. Киселото мляко се изсипва в тензух и се оставя да се отцежда поне за 3 часа.
Отцеденото мляко се разбърква с кондензираното мляко, рома, настърганата кора от лайм и ваниловата захар.
Сместа се слага в басан, прибира се във фризер за 1–2 часа и периодично се разбърква през половин час. Трябва да се получи гъст студен крем, но не замръзнал.
Ягодите се изваждат от фризера, смилат се в блендер и се смесват с цеденото мляко. Десертът се сервира с парчета ягоди.
Още рецепти:
Замразен чийзкейк с ягоди и ананас