брашно - 200 гр
овесени ядки - 200 гр
кафява захар - 100 гр
фъстъчено масло - 170 гр
кисело мляко - 170 гр
яйца - 1 бр
банани - 1 бр
масло - 30 гр
бакпулвер - 1 ч.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
Рядко човек може да се натъкне на рецепта за дребни сладки с толкова богат вкус като тези курабийки с фъстъчено масло. Всяка хапка е необикновена смесица от специфичния фъстъчен вкус, лек намек за банан, плътната сладост на кафявата захар и сухата хрупкавост на овесените ядки. Не се изненадвайте, че сред продуктите на Mate Kitchen няма никакви аромати. Те просто не са необходими, защото ароматът е в самите съставки. Щастливи сме, че можем да я споделим с вас.
Курабийки с фъстъчено масло всъщност се приготвят много лесно и много чисто, защото всичко се бърка или с миксер, или с лъжица. Тестото не се пипа с ръка, тъй като е доста лепкаво. Може само когато оформяте сладките върху хартията за печене да си помогнете малко с пръсти. За да ви е по-лесно, навлажнете леко върховете на пръстите си с вода или ги намажете с олио. Стават бързо, така че можете да ги забъркате за следобедното кафе или чай. Вкусни са топли, но когато изстинат, можете да усетите по-добре цялата палитра от вкусове, уверяват ни от Mate Kitchen.
Ако досега не сте правили десерти с фъстъчено масло и нямате опит с този продукт, това е добро начало. На сандвич по американски тертип може и да не ви се услади, но в сладки печива е великолепно.
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете пресятото вече брашно, бакпулвера, содата и солта.
2. В друга купа разбийте с миксера фъстъченото масло, омекналото масло, захарта и яйцето и разбийте докато всичко се усвои. След това добавете киселото мляко и смачкания на каша банан и бъркайте докато се получи гладък крем.
3. Прибавете овесените ядки, а след като сместа ги поеме, изсипете сухата смес и бъркайте докато се получи лепкаво тесто.
4. Покрийте тава с хартия за печене. Гребвайте с лъжица от тестото и оформяйте сладки върху хартията. Старайте се да бъдат с еднакъв размер.
5. Печете сладките в предварително загрята на 170 градуса фурна за 12-15 минути или докато придобият лек златист загар.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.