4 добре узрели твърди круши
150 г мед
2 с. л. кафява захар „Мусковадо“
50 г краве масло
1 ванилия
4 стръка мащерка
за гарниране:
200 г заквасена сметана
2 с. л. мед
1/2 ч. л. канела
Начин на приготвяне:
Крушите се режат на две по дължина без да се белят.
В дебел съд за готвене се слагат мед, кафява захар, масло, целите клонки мащерка и ванилията. Щом сместа кипне, се оставя за около 2–3 минути. Дърпа се от огъня.
Тогава се поставят крушите с разреза надолу, поливат се със соса, пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за около 25 минути.
Изваждат се от фурната и поднасят със смес от заквасена сметана, мед и канела.
Прочетете още:
Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад