Круши в мед

Есенен аламинут, гарниран със сметана и мед

Круши в мед
Снимка: iStock/Getty Images
3 от общо 15 гласа
Необходими продукти

4 добре узрели твърди круши
150 г мед
2 с. л. кафява захар „Мусковадо“
50 г краве масло
1 ванилия
4 стръка мащерка
за гарниране:
200 г заквасена сметана
2 с. л. мед
1/2 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

Крушите се режат на две по дължина без да се белят.

В дебел съд за готвене се слагат мед, кафява захар, масло, целите клонки мащерка и ванилията. Щом сместа кипне, се оставя за около 2–3 минути. Дърпа се от огъня.

Тогава се поставят крушите с разреза надолу, поливат се със соса, пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за около 25 минути.

Изваждат се от фурната и поднасят със смес от заквасена сметана, мед и канела.

Прочетете още:

Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти