Круши и шоколад в руло, защо не

Да си оближеш пръстите

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

4 круши
5 точени кори
200 г захар
120 г черен шоколад
60 г сурови белени бадеми
50 г краве масло
1 шушулка ванилия
кората от 1 портокал
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Захарта и разполовената шушулка ванилия се смесват с около литър вода. Загряват се на умерен огън, докато захарта се разтопи.

Крушите се белят, режат се на филийки по дължина и се слагат в сиропа. Готвят се 10 минути. Отцеждат се и се охлаждат.

В 2–3 с. л. от сиропа се настъргва портокаловата кора. Останалият сироп се охлажда.

Маслото се разтопява, шоколадът се накълцва, бадемите се смилат.

Корите се подреждат една върху друга, като всяка се намазва с масло и се поръсва с шоколад и бадеми. Върху последната намазана кора се подреждат крушите, отгоре се поръсва със сиропа с портокаловата кора.

Завива се стегнато руло. Намазва се с масло и се пече 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна , с вентилатор.

Охлажда се и се сервира с пудра захар или – по желание – с част от заделения захарен сироп.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти