цедено кисело мляко - 500 гр
пудра захар - 150 гр
прясно мляко - 200 мл
компот от кайсии - 1 бр
желатин - 2 с.л.
Този вълшебен крем с цедено кисело мляко и компот от кайсии е гениално лесна рецепта. За нея ви трябват само кофичка цедено кисело мляко, пудра захар, малко прясно мляко, един буркан компот от кайсии, пакетче желатин и точно половин час, за да го приготвите. Чакането да стегне е повече, но си струва, обещават от Mate Kitchen.
Получава се лек десерт с приятен млечен вкус и кадифена консистенция. А най-хубавото е, че въобще не е скъп. Ако имате домашен компот от кайсии, ще стане гарантирано неустоим. Тъй като има хора, които не могат да ядат кайсии, защото киселината им дразни стомаха, може да го заменят с компот от праскови.
Кремът с цедено кисело мляко и компот от кайсии се харесва на готвачите от Mate Kitchen, защото е домашен и непретенциозен във всяко отношение. Може да го налеете в десертни купички, в най-обикновени стъклени чашки, в бурканчета от бебешко пюре. Може да ползвате каквото ви роди въображението и каквото имате подръка. При всички случаи става оригинално.
Единственият им съвет е да не гарнирате с бисквити или шоколадови пурички готовия крем с цедено кисело мляко и компот от кайсии. Те омекват в хладилника и ефектът се разваля. По-добре ползвайте замразени горски плодове, и то точно преди да го поднесете, за да не се размекнат. Листенцето прясна мента ще добави цвят.
Начин на приготвяне:
1. Разтворете желатина в няколко лъжици студена вода.
2. Обелете кайсиите от компота и ги разбийте заедно с прясното мляко. Добавете пудрата захар и продължете да разбивате. Накрая изсипете и цеденото кисело мляко.
3. След като желатинът набъбне, го разтопете на водна баня. Смесете го със сока от компота, разбъркайте добре и излейте при млечната смес. Бъркайте до хомогенност.
4. Налейте сместа в чаши и приберете в хладилника за няколко часа, за да се стегне.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа цедено кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.