Необходими продукти:
1 л прясно мляко
6 яйца
1 и 1/2 чаена чаша захар
3 кроасана (с пълнеж по избор)
ванилова есенция
допълнително 6-7 супени лъжици захар за карамелизиране
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете ваниловата есенция и прясното мляко и разбъркайте. Карамелизирайте допълнителната захар на котлона и я изсипете в кръгла форма за кекс.
След това сипете яйчената смес върху карамелизираната захар. Най-отгоре наредете кроасаните, като леко ги натиснете за няколко секунди, за да се потопят целите в сместа.
Печете на водна баня в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Можете да проверите дали тортата е готова с клечка за зъби – ако не излиза мляко при боденето, значи е готова.
Извадете десерта от фурната и го оставете да изстине напълно. Минете с нож по стените на формата, за да отделите тортата по-лесно от съда. Съхранявайте я в хладилник.
Крем-карамелена торта за бърз резултат
Няма такъв десертен вкус
41692