Крем-карамелена торта за бърз резултат

Няма такъв десертен вкус

Крем-карамелена торта за бърз резултат
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 л прясно мляко
6 яйца
1 и 1/2 чаена чаша захар
3 кроасана (с пълнеж по избор)
ванилова есенция
допълнително 6-7 супени лъжици захар за карамелизиране

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете ваниловата есенция и прясното мляко и разбъркайте. Карамелизирайте допълнителната захар на котлона и я изсипете в кръгла форма за кекс.

След това сипете яйчената смес върху карамелизираната захар. Най-отгоре наредете кроасаните, като леко ги натиснете за няколко секунди, за да се потопят целите в сместа.

Печете на водна баня в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Можете да проверите дали тортата е готова с клечка за зъби – ако не излиза мляко при боденето, значи е готова.

Извадете десерта от фурната и го оставете да изстине напълно. Минете с нож по стените на формата, за да отделите тортата по-лесно от съда. Съхранявайте я в хладилник.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти