400 мл прясно мляко
250 г захар
200 мл течна животинска сметана
6 яйца
200 г ягоди
2 с.л. мед
1/4 ч.л. семена ванилия (от шушулка)
солен карамел на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте млякото със 150 грама от захарта и с ванилията. Поръсете с прясно смлян солен карамел на вкус. Оставете да се охлади.
2. Разбъркайте яйцата със сметаната и млякото.
3. Разтопете останалата захар докато се получи карамел и разпределете в метални шоли.
4. Изсипете сместа в тях и печете на водна баня на 180 градуса за 20–30 минути. Оставете да се охлади.
5. Нарежете ягодите и ги овкусете с мед и солен карамел.
6. Обърнете крем карамела в подходящи чинии и сервирайте с ягодите и още солен карамел.