Крем брюле с бял шоколад

Време е да приготвим златния медалист сред кремовете

Крем брюле с бял шоколад
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

За първи път този крем е приготвен във Франция през XVII век и оттогава не спира да ни изкушава от сладкарските витрини. Сега ще му добавим бял шоколад и викайте приятели и близки да се похвалите.

Продукти:
600 мл пълномаслена течна сметана
225 гр бял шоколад
5 жълтъка
захар на вкус
кафява захар за поръсване

Приготвяне:
Загрейте сметаната до кипване и я отстранете от котлона. Сипете шоколада, начупен на парченца и разбъркайте добре, докато получите гладка консистенция.
После опитайте на вкус. Ако не ви е достатъчно сладко, добавете малко захар в жълтъците и ги разбийте до пухкав крем.

Налейте сметаната на тънка струйка към жълтъците като бъркате непрекъснато. Разпределете крема в купички за суфле. Изпечете го на водна баня за 1 час при слаба температура от 130 градуса.

Оставете готовия крем добре да се охлади и стегне в хладилника. Преди сервиране поръсете крема с пласт кафява захар и карамелизирайте с домакинска горелка. Ако не разполагате с такава, сложете купичките под силно загрят грил, докато се карамелизира захарта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти