За първи път този крем е приготвен във Франция през XVII век и оттогава не спира да ни изкушава от сладкарските витрини. Сега ще му добавим бял шоколад и викайте приятели и близки да се похвалите.
Продукти:
600 мл пълномаслена течна сметана
225 гр бял шоколад
5 жълтъка
захар на вкус
кафява захар за поръсване
Приготвяне:
Загрейте сметаната до кипване и я отстранете от котлона. Сипете шоколада, начупен на парченца и разбъркайте добре, докато получите гладка консистенция.
После опитайте на вкус. Ако не ви е достатъчно сладко, добавете малко захар в жълтъците и ги разбийте до пухкав крем.
Налейте сметаната на тънка струйка към жълтъците като бъркате непрекъснато. Разпределете крема в купички за суфле. Изпечете го на водна баня за 1 час при слаба температура от 130 градуса.
Оставете готовия крем добре да се охлади и стегне в хладилника. Преди сервиране поръсете крема с пласт кафява захар и карамелизирайте с домакинска горелка. Ако не разполагате с такава, сложете купичките под силно загрят грил, докато се карамелизира захарта.
Крем брюле с бял шоколад
Време е да приготвим златния медалист сред кремовете
21904