Крекери от семена

С кокосово масло и хуск

3 от общо 5 гласа
50 мин.
Необходими продукти

бадемово брашно - 40 гр  

слънчогледови семки сурови - 45 гр 

тиквени семки сурови - 45 гр 

ленено семе - 30 гр 

чиа семена - 25 гр 

белен сусам - 50 гр  

хуск - 1 с.л. 

кокосово масло - 50 мл 

сол - 1 кафена лъжица

вода вряла - 240 мл

Ако ще е вкусно, хрупкаво и здравословно, нека да са крекери от семена. Но домашно приготвени, без никакви ненужни добавки, без бяло брашно, без подобрители. Те са за онези моменти, в които ви се иска да хапнете нещо просто така, но отговорността към собственото здраве и добра форма и съвестта ви възпират. Ябълката не винаги е желаният заместител, да не говорим, че понякога какъвто и да било заместител не върши работа. Само оригиналът и нищо друго. А оригиналът, както ще се убедите сами, се приготвя повече от лесно.

За крекери от семена са нужни семена, а не пълнеж. Ето защо съберете слънчоглед, тиквени семки, ленено семе, чиа, сусам и хуск, предлагат Mate Kitchen. Ако миксът ви се струва скромен, винаги можете да добавите и маково семе и каквото друго ви се иска. Подправките също са позволени. За скрепител ползваме единствено бадемово брашно, и то в съвсем минимално количество. И за да е съвсем здравословно – кокосово масло.

Може би се чудите какво е хуск и защо го има в тези крекери на Mate Kitchen. Останалите семена полека си извоюват територия в начина ни на хранене, но тази индийска билка все още минава за екзотична добавка. Хускът всъщност е растение – индийски живовляк, богат на фибри. Той създава усещане за ситост и допринася за доброто състояние на храносмилателната система. Заедно с останалите семена правят перфектната здравословна и вкусна комбинация и са подходящи за хрупане по всяко време.

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички семена в купа и ги разбъркайте добре заедно с бадемовото брашно.

2. Добавете разтопеното кокосово масло, хуска, солта и врялата вода и смесете докато се получи еднородна каша.

3. Изсипете сместа в тава, покрита с хартия за печене, и я разстелете на равномерен пласт.

4. Печете на 150 градуса за 45 минути. След това изключете фурната, отворете леко вратичката и оставете така до пълно изстиване.

5. След като изпечената смес изстине напълно, я нарежете на крекери с форма и размер по ваш вкус.

Внимание: Съдържа белен сусам, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти