1 доза тесто за козунак
яйце и краве масло за намазване
захар за поръсване
Необходими продукти:
Тестото се разделя на 4 части. Всяка част се разделя на три топки – голяма, средна и малка, и на два еднакви по размер, не много дълги фитила.
От трите топки се оформя тялото на заека, а от фитилите – ушите. С шиш или клечка за зъби се оформят очите на зайчетата.
Фигурките от тестото се поставят върху хартия за печене, мажат се с разтопено масло, за да не изсъхват и се оставят да втасат. След това се мажат с разбито яйце, без главите им и се поръсват с кристална захар.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 30 минути. Охлаждат се.
Съвет: Ако не използвате готово тесто, а си го правите сами, за да приготвите козуначените зайчета ще са ви необходими 1 час и 30 минути и време за втасване на тестото
Най-добрите техники и рецепти за козунак и агнешко
Козунак, който може да направим с една ръка
Козуначен венец - подобрена бабина рецепта