1 ананас
200 мл прясно мляко
400 мл кокосово мляко (1 консерва)
6 жълтъка
120 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
3 с.л. царевично нишесте
200 мл течна животинска сметана
кокосови чипс за поръсване
инстантно кафе за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте кокосовото мляко и прясното мляко.
Жълтъците разбийте със 100 г от захарта, ваниловата захар и нишестето.
Налейте горещото мляко към жълтъците и разбъркайте добре.
След това кипнете на котлона и варете, докато се сгъсти. Охладете много добре, след което разбъркайте.
Разбийте сметаната с останалата захар. Запечете кокосовия чипс в сух тиган. Трябва да стане златист и да отпусне аромата си.
Разпределете крема в чаши за сервиране. Във всяка поставете кубчета ананас, след това разбита сметана. Поръсете с кокосов чипс и щипка инстантно кафе.