За тестото:
300 г едросмляно брашно или пшеничен грис
3 яйца
сол
малко вода
За пълнежа:
150 г прясно краве сирене
50 г настърган пармезан
1 яйце
настъргана портокалова кора
50 г захар
50 г накиснати в ром стафиди
За сиропа:
3 ч.л. мед
1 портокал, сок
150 л десертно вино мускат
100 г ситно нарязани ядки
50 г масл
Начин на приготвяне:
За тестото разбийте яйцата в купа. В друга купа сипете брашното и добавете на струйка яйцата към него, като разбърквате с ръка. Добавете щипка сол и вода, ако е необходимо. Увийте топката тесто в прозрачно фолио и го оставете да почине 20 минути в хладилника.
Пригответе плънката като смесите всички съставки в купа.
Разделете тестото на две части. Разточете всяка част в елипсовидна форма, но не много тънко, за да не се разкъса.
Върху единия лист тесто сипете малки купчинки от плънката в два реда, като оставяте между тях разстояние от 5 см. Покрийте отгоре с втория лист тесто и го притиснете добре около купчинките, за да изкарате всичкия въздух. Използвайте форма за равиоли, за да оформите кнедлите.
Сварете кнедлите в тенджера с вряща подсолена вода за 7-8 минути. В тенджерка загрейте портокаловия сок. Добавете мед и десертно вино и оставете течността да се редуцира до сироп. Добавете маслото.
Сотирайте кнедлите в сиропа и сервирайте с нарязаните на ситно ядки.
Други рецепти:
Салата скариди с домати
Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди
Паеля