За тестото:
2 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
215 г студено масло
1/2 ч.ч. студена вода
За плънката:
1/4 ч.ч. златни стафиди
1/4 ч.ч. тъмни стафиди
1/4 ч.ч. сушени смокини
1/4 ч.ч. фурми без костилки
1 ч.ч. гореща вода
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. брашно
щипка сол
1 портокал, настъргана кора
1/2 портокал, сок
1 голямо яйце
захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. За тестото сипете брашното, солта и захарта в кухненски робот и пулсирайте за кратко. Добавете нарязаното на малки кубчета студено масло и пулсирайте за 20-30 секунди, до образуването на трохи. Накрая добавете студената вода и пулсирайте тоново.
2. Разделете тестото на две равни части и увийте всяка в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 2 часа.
3. За пълнежа смесете в купа двата вида стафиди и нарязаните на ситно сушени смокини и фурми. Залейте с гореща вода и оставете настрани за 15 минути.
4. Прецедете сушените плодове и добавете захарта, брашното и солта. Разбъркайте. Добавете фино настърганата портокалова кора, както и портокаловия сок. Разбъркайте отново.
5. Разточете едната част тесто на тънък кръг. С помощта на ринг с диаметър 10 см изрежете 7 кръгчета. Разбийте яйцето с 1 ч.л. вода и намажете краищата на кръгчета. Поставете по 1 пълна ч.л. от пълнежа посредата на всяко кръгче. Прегънете на две и притиснете добре по краищата. Подредете кифличките в тави, постлани с хартия за печене. Намажете кифличките с разбито яйце и поръсете с кристална захар. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 30-35 минути.