Необходими продукти:
100-120 г меко масло
100 г млечен шоколад
1/2 капсула ванилова есенция
5-6 с. л. захар
400 г кестени
2 резена портокалова кора
сокът от 1 портокал
1/2 ч. ч. захар
Начин на приготвяне:
Кестените се сваряват и обелват. Захарта се изсипва в тенджерка, залива се с 1 к. ч. вода и се кипва, за да се разтвори. След това се налива портокаловият сок, добавят се резените портокалова кора и кестените. Ври 5 минути.
След това течността се прецежда, а портокаловата кора се отстранява. Кестените се пюрират, като постепенно се налива малко от течността, за да се получи хомогенна смес.
Маслото се разбива със захарта, докато стане пухкаво (поне 5-6 минути). Към края се ароматизира с ванилия. Добавя се леко разтопеният шоколад, разбърква се и се смесва с пюрето от кестени.
Готовата смес се излива в предварително покрита с домакинско фолио тавичка. Оставя се да престои 3-4 часа в хладилник, за да стегне. Десертът се нарязва на малки блокчета и се поднася.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Най-лесният чийзкейк с боровинки