75 г масло
100 г брашно с набухвател
100 г захар
1 яйце от свободно отглеждани кокошки
1/2 ч.л. бадемов екстракт
60 г ябълки
15 г филирани бадеми
Начин на приготвяне:
1. Намажете с масло и поръсете с брашно 6 високи рингчета от вътрешната страна. Подредете рингчетата върху тава, постлана с хартия за печене.
2. Разтопете маслото и го оставете да изстине.
3. В купа сипете разтопеното масло, захарта, брашното, яйцето и бадемовия екстракт. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
4. Обелете ябълките и ги нарежете на тънки резени.
5. На дъното на всеки ринг сипете по 1 с.л. от кексовата смес. Върху нея подредете по 3 резена ябълки, като се стараете те да не допират страните на ринга. Върху тях сипете още 1-2 с.л. от сместа. Поръсете с филирани бадеми.
6. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 25-30 минути. След изваждане от фурната, оставете кексчетата да изстинат за 10 минути преди да ги извадите от рингчетата.