Необходими продукти
3 яйца
1 1/2 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. зехтин
1/2 ч. ч. сусамов тахан
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер
2 ч. ч. брашно
2 с. л. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете зехтина и студеното прясно мляко. След това добавете сусамовия тахан, накълцаните орехови ядки и брашното, разбъркано с бакпулвера.
Намаслете формата за печене и поръсете обилно със сусам, който ще полепне по нея. Излейте сместа и изпечете кекса до суха клечка в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Охладете го напълно и го обърнете върху поднос.
Прочетете още:
- Орехов кекс с фурми
- Кекс с тахан, сусам и мляко
- Кекс с шоколадова заливка
- Мраморен кекс с парченца шоколад
- Бърз кекс с кисело мляко