Необходими продукти:
300 г брашно
250 г краве масло
220 г захар
50 г корен джинджифил
4 яйца
1 лимон
1 щипка сол
краве масло за намазване на формата
брашно за поръсване на формата
Начин на приготвяне:
Джинджифилът се бели и се настъргва.
Лимонът се измива много добре и кората му се настъргва. Слагат се в хаванче, поръсва се малко от захарта и се стриват много добре.
Маслото се разбива със захарта, докато стане пухкаво. Едно по едно, при постоянно разбиване се добавят яйцата.
Налива се и изстисканият лимонов сок.
Сипват се брашното и солта и се разбърква. Прибавя се и джинджифиловата смес.
Сместа се сипва в терин, намазан с масло и поръсен с брашно.
Пече се 1 час и 15 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, като се проверява с клечка.
Охлажда се върху скара, нарязва се и сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Орехов кекс с фурми
Кекс с тахан, сусам и мляко
Кекс с шоколадова заливка
Мраморен кекс с парченца шоколад
Бърз кекс с кисело мляко