Кекс с кестени и шоколад

Неделен разкош

Кекс с кестени и шоколад
Снимка: Vkusnoteka.bg
2 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

100 г пудра захар
100 г меко масло 
6 яйца (разделени жълтъци от белтъци)
200 г натурален шоколад 
2 с.л. брашно
1 капка есенция ванилия
щипка сол
150 г фино, смлени, печени кестени (от 500 г кестени)
1 консерва вакумирани кестени
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса.
С помощта на нож направете кръстче от към острата страна на кестените, сложете ги върху хартия за печене и ги изпечете за около половин час, до готовност.

Извадете ги и още топли ги увийте в памучна кърпа. По този начин ще се запарят и много лесно ще се отделят от обелката и ципата. Смелете ги в блендер. Разбийте с миксер пудрата захар и мекото масло, докато получите мек крем.

Добавете жълтъците и разбийте. Стопете на водна баня шоколада и добре го охладете. Излейте го в сместа и разбъркайте, заедно с ванилията и щипка сол. Добавете брашното. Накрая сложете фино, смлените кестенови трохи и разбийте с миксер. Избийте белтъците на сняг и внимателно, с шпатула, ги добавете към шоколадовата смес. 

Намажете форма за кейк с масло и излейте сместа. Боднете сварени кестени в сместа. Печете кейка около 30 минути, до готовност. Охладете го напълно, прекарайте нож по ръба и отстранете формата. По желание поръсете с пудра захар.

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Още рецепти:

Орехов кекс с фурми

Есента ухае на кекс с орехи

Кекс с тахан, сусам и мляко

Мраморен кекс с парченца шоколад

Бърз кекс с кисело мляко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти