Кекс с ягоди

Със свежа лимонова глазура

4.6 от общо 5 гласа
70 мин.
Необходими продукти

яйца - 5 броя  

брашно - 3 ч.ч.

захар - 1,5 ч.ч. 

хладка вода - 100 мл

олио - 100 мл 

ягоди - 350 гр  

бакпулвер 7 грама - 1 бр 

пудра захар - 100 гр  

лимонов сок - 30 мл  

Дори и да сте привърженици като нас на максимата, че е по-добре плодовете да се консумират пресни, със сигурност няма да откажете парче кекс с ягоди. Не и ако е приготвен по рецептата на Mate Kitchen. Класическо кексово тесто от яйца, захар, олио, вода и брашно, но с добавени в него ароматни ягоди. О, да, и лека лимонова глазура за още повече свежест в топлите пролетно-летни следобеди. Изобщо не звучи зле, нали!

Оставихме вкусът и мирисът на плодовете да доминира в нашия кекс с ягоди. Ако имате плодовете от градината на село или ако са горски, друго не ви и трябва. Винаги обаче може да добавите една идея ванилия, за да направите аромата още по-плътен.

Oт Mate Kitchen предупреждават още, че кексът трябва да се охлади напълно, преди да го поднесете. Ще се съгласите, че топлите ягоди не са за предпочитане. След като го залеете с глазурата, му трябват около 20 минути в хладилника и след това е готов да го поднесете.

Вече знаете, че за някои ястия проявяваме особен егоизъм и ви предлагаме да бъдете като Джоуи от „Приятели“, който не споделя храна. В случая с уханния кекс с ягоди не е така. Споделете го! Направете разхлаждаща домашна лимонада или каничка кафе, нарежете го на дебели парчета и преживейте насладата от него със скъп човек. Защото споделеното удоволствие е двойно удоволствие.

Начин на приготвяне: 

1. Разбийте яйцата със захарта докато побелеят. Добавете олиото и водата и разбъркайте.

2. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете на части към сместа.

3. Нарежете измитите и почистени ягоди на парчета и ги сложете в тестото, разбъркайте добре и изсипете сместа в намазнена форма за кекс.

4. Сложете в загрята на 180 градуса фурна и печете докато кексът се надигне и придобие кафеникав загар. За да сте сигурни, че е опечен и отвътре, проверявайте с дървен шиш или клечка за зъби. Когато по нея не се залепва тесто, е готов.

5. Оставете го да се охлади и през това време пригответе глазурата.

6. Смесете пудрата захар с лимоновия сок и 3-4 лъжици студена вода, разбъркайте и с получената смес залейте кекса.

7. Сложете в хладилника да се охлади за 20-ина минути.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти