- 350 г крем сирене
- 180 г сирене „Рикота“
- 180 г захар
- 6 яйца
- 180 г краве масло със стайна температура
- 1 портокал
- 1 бурканче сладко от боровинки (220 г)
- 200 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 120 мл прясно мляко
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Настържете кората на портокала в голяма купа, добавете 4 с.л. от портокаловия сок, рикотата и крем сиренето, половината захар, 3 яйца и разбъркайте внимателно.
Разбийте маслото с останалата захар и към него, при непрекъснато бъркане, добавете и 3 яйца. Налейте прясното мляко, сипете брашното и бакпулвера и отново разбийте, докато се получи гъсто кексово тесто.
Покрийте с пергаментова хартия форма за печене с диаметър 26 см и махащо се дъно. Изсипете кексовото тесто във формата. Сложете боровинките и крема и с вилица направете шарки.
Загрейте фурната на 170 градуса. Печете около 25 минути, след това намалете на 150 градуса и печете още 45 минути. Охладения кейк поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и сервирайте.
Други рецепти: