Необходими продукти:
2 средно големи ябълки (сорт „Фуджи“)
100 мл подсладено кондензирано мляко
100 мл калвадос
60 г чаени бисквити
50 г сушени череши
40 г орехови ядки
40 г краве масло
4 топки сладолед
1 щипка сух джинджифил
Начин на приготвяне:
Сушените череши се накисват в калвадоса.
Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на едри кубчета. Готвят се в разтопеното масло около 5 минути, докато станат златисти.
Прибавят се черешите с калвадоса и се фламбира.
Когато спре да гори, се добавя кондензираното мляко, разбърква се и когато ябълките леко се карамелизират, котлонът се изключва.
Бисквитите и орехите се накълцват, запичат се на сух тиган и се овкусява с джинджифила.
Ябълките се сервират върху сладолед, поръсени с ореховата смес.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Десерт от детската градина
7 рецепти за постни десерти
Сурово брауни
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден
Рецепти само с три продукта
Брауни с червено цвекло
Здравословни, шоколадови бонбони