1 консерва пълномаслено кокосово мляко (400 мл)
3 лимона
2 лайма
3 узрели банана
мед
пудра захар
шепа печени безсолни фъстъци
листа мента
Тази свежа рецепта с плодове и кокосов крем на 24 Kitchen е съвършеното предложение за по-топлите дни.
Начин на приготвяне:
1. Обелете лимоните и лаймовете и отстранете бялата им ципа. Поставете ги във фризер за 1 нощ. Поставете консервата кокосово мляко в хладилник за 1 нощ.
2. Нарежете замразените лимон и лайм на парчета и ги поставете в блендер. Добавете кокосовото прясно мляко и пасирайте до гладкост.
3. Разрежете необелените банани по дължина, на две половини. Намажете бананите с олио и поръсете обилно с пудра захар. Поставете бананите с кората надолу върху загрята скара, на директен огън. Печете 4-5 минути и обърнете. Печете 30 секунди и прехвърлете в чиния.
4. Поставете големи топки леден кокосов крем върху печените банани. Поръсете с нарязани фъстъци и мед.