Канелено руло с ябълки

С вкус на безвремие и уют

3 от общо 4 гласа
120 мин.
Необходими продукти

За тестото:

350 г брашно

1 щипка сол

1 пакет суха мая

180 мл топло мляко

60 г захар

40 г краве масло

1 пакетче ванилова захар

1 яйце

кората от 1 лимон

 

За плънката:

2 зелени ябълки

80 г меко краве масло

20 г бяла захар

60 г кафява захар Мусковадо

1 с.л. канела

 

За глазурата:

100 г пудра захар

1 с.л. прясно мляко

2 с.л. кафе еспресо

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното и солта в купа и оформете кладенче. Разтворете маята в топлото мляко заедно с щипка захар.

2. Налейте маята с млякото в кладенчето, добавете разтопеното масло и ваниловата захар и разбъркайте. Чукнете яйцето и леко го разбийте в кладенчето, добавете останалата захар и ароматизирайте с настърганата лимонова кора. Замесете меко, гладко тесто и го оставете в купа да втаса, като го покриете, за да не хваща кора.

3. За плънката сотирайте нарязаните на малки кубчета ябълки в 20 г от маслото и бялата захар, докато леко омекнат, дръпнете от огъня и охладете. Останалото масло смесете с кафявата захар и канелата.

4. Разточете тестото на правоъгълна кора. Изравнете и нарежете на ленти. Намажете тестото с ароматното масло и поръсете с ябълките. Започнете да навивате лентичките на руло, като първата навита лента поставите върху втората и продължите да навивате. Целта е да се получи едно голямо руло.

5. Прехвърлете го в кръгла форма за печене, покрита с намазана с масло хартия за печене. Оставете да втаса.

6. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Извадете и охладете.

7. За глазурата пресейте пудрата захар и я смесете с кафето и прясното мляко.

8. Залейте още топлото канелено руло с глазурата и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти