Необходими продукти:
крушите от един компот
300 мл сок от компот
3 яйца
1 ч.ч захар
1 ч. ч. брашно
1 ванилия
2-3 с. л. масло
1 пакетче бакпулвер
Начин на приготвяне:
Започваме с чукването на яйцата в купа, към тях добавяме захарта и започваме да бъркаме.
Добавяме бакпулвера, ванилията и накрая брашното, но на два-три пъти.
В съд за печене нареждаме крушите на дъното. Изсипваме тестото и го разпределяме равномерно.
Загряваме фурната на 200 градуса и слагаме кекса да се пече. Би трябвало да е готов за 20-30 минути.
Когато се е опекъл, го изсипваме в чиния с крушите нагоре.
Поливаме кекса със сока от компота и го оставяме да изстине, защото кексът е най-хубав студен.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Кекс с тахан, сусам и мляко
Мраморен кекс с парченца шоколад
Неделен кекс "Индиана"
Шоколадов кекс с банани
Бисквити от кекс
"Сребърен" кекс с шоколад