Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. грис
1 ч. ч. захар
1 кг. ябълки
1 ч. ч. олио
1 п. бакпулвер
25 гр. масло
½ п. канела
2 с. л. пудра захар
Начин на приготвяне:
В купа смесваме брашното, захарта, гриса и бакпулвера и ги разбъркваме, докато се смесят добре.
Настъргваме ябълките, за да имат по-богат вкус използвайте по-едро ренде.
Когато приключим с ябълките, добавяме канела и половината грис и брашно.
Другата половина разпределяме в тава, която е предварително намазана с масло. Поръсваме с олио и изсипваме ябълките отгоре.
Печем на 180 градуса до получаване на златиста коричка.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетет още:
Ябълков сладкиш с бутер тесто
Щрудел с ябълки
Есенна торта с ябълки и круши
Печени ябълки с мед на фурна
Кекс с ябълки
Есенен сладкиш с ябълки и грозде